Woord & beeld


In deze workshop krijgen leerlingen opdrachten die te maken hebben met woord en beeld. De betekenis van woorden kun je namelijk omschrijven, maar ook verbeelden! En andersom: bij een bepaald beeld of plaatje, kun je een omschrijving geven in woorden of een verhaal vertellen.

Denk bij woord bijvoorbeeld aan: taal, woorden, letters, betekenis, verhalen, fictie en schrijven. Beeld associeer je met tekeningen, plaatjes, foto’s, kunst en de dingen die je denkt of ziet of de gedachten die bij bij je opkomen bij bepaalde woorden. Wanneer je in beelden denkt, heeft iedereen een ander beeld in zijn of haar gedachten. Dat maakt het leuk om hier opdrachten over te maken.

Denk maar eens aan een boom...en vergelijk daarna jouw boom met die van iemand anders, je zult ontdekken dat geen boom hetzelfde is!

We gaan aan de slag met schrijven, samenwerken, onderzoeken, fotografie, vormgeving en tekenen. Je leert bijvoorbeeld een mooie vormgeving maken bij een opdracht en aan het einde geeft iedereen een korte presentatie.